Καλεντάρι Αγώνων

Σύλλογοι Μέλη

Σύλλογοι Μέλη

Ο Σύλλογος «Τραχίνα» και το 2017 στο Let’s Do It Greece !

Ο Σύλλογος «Τραχίνα» και το 2017 στο Let’s Do It Greece !
Ο Σύλλογος δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», πιστός στο ραντεβού του , όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος , στις 2 Απριλίου θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή καμπάνια εθελοντικού καθαρισμού Let’s Do It Greece .
Ο Σύλλογός μας, στα πλαίσια της «υιοθεσίας» του ιστορικού χώρου, του Μνημείου του Λεωνίδα, στις Θερμοπύλες, κάνει συχνές επισκέψεις κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς , αλλά συμμετέχει ενεργά και την ημέρα που εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές , συντονίζονται , με μοναδικό σκοπό, τη διάδοση της συνεργασίας και του εθελοντισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουμε κάλεσμα , σε όλους τους φίλους του συλλόγου, σε συλλόγους η ομάδες πολιτών που θέλουν να βοηθήσουν στη διάδοση του εθελοντισμού, για κοινή εξόρμηση, επικοινωνώντας , στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , έτσι ώστε ο συντονισμός, να γίνει από κοινού.
Λίγα λόγια για το Let’s Do It..
Το 2008 μια ομάδα πολιτών στην Εσθονία ξεκινάει μια προσπάθεια να καθαρίσει ολόκληρη την χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος όμως επιτεύχθηκε με τις προσπάθειες όλων των εθελοντών. Με την πάροδο του χρόνου η προσπάθεια αυτή ονομάστηκε Let’s do it και πήρε διεθνείς διαστάσεις.
Το 2011, εθελοντές από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση» και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ήρθαμε σε επαφή με την ομάδα της Εσθονίας και συζητήσαμε για το πως θα μπορούσε να γίνει μια παρόμοια δράση και στην Ελλάδα. Έτσι, ξεκινάει το Let’s do it Greece. Στις 29 Απριλίου του 2012 η ομάδα μας έκανε την πρώτη της προσπάθεια να συνεργαστεί με φορείς από όλη την χώρα και να γίνουν ταυτόχρονα εθελοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπερνά όλες τις προσδοκίες και φτάνει τους 20.000 εθελοντές. Έτσι δώσαμε ραντεβού και για την επόμενη χρονιά, με τη ελπίδα να συνεχίσουμε να διαδίδουμε το μήνυμα του εθελοντισμού.
Από το 2013 και κάθε χρόνο, επαναλαμβάνουμε τη συγκεκριμένη δράση θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Δεν θέλαμε να γίνονται απλώς καθαρισμοί, αλλά να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας γύρω μας. Θέλαμε να δείξουμε στους συμπολίτες μας πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας για αυτήν. Και φυσικά ως εθελοντές δεν περιμέναμε κάποιον να κάνει την αλλαγή για εμάς, αλλά προσπαθούσαμε οι ίδιοι να φέρουμε αυτή την αλλαγή.
Στην τελευταία δράση του Let’s do it Greece στις 17 Απριλίου 2016 συμμετείχαν πάνω από 67.000 εθελοντές, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν νέοι. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο να ευαισθητοποιούμε ολοένα και περισσότερους πολίτες και να κινητοποιούμε την κοινωνία γύρω μας, με στόχο την διάδοση του θετικού μηνύματος της συνεργασίας και του εθελοντισμού.

ΣΔΥΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ - Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2017

Σας γνωρίζουμε ότι το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στα πλαίσια της καθιερωμένης κοινωνικής προσφοράς, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ), κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών θα βρίσκετε στα γραφεία του Συλλόγου, Γραβιάς 9-13 (πλ. Κάννιγγος - Θεμιστοκλέους) στάση Μετρό ΟΜΟΝΟΙΑ ή ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ από 09.30 πμ. έως 13.00 μμ. και θα πραγματοποιήσει αιμοληψία.
Παρακαλούμε τα Μέλη μας και τους Φίλους των Δρομέων Υγείας Αθηνών όπως προσέλθουν στην 1η Εθελοντική Αιμοδοσία του 2017 και προσφέρουν αφού μπορούν το ανεκτίμητο δώρο ζωής προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και σε όσους το έχουν άμεση ανάγκη.
Γνωρίζουμε επίσης ότι οι νέοι Αιμοδότες με την προσφορά τους έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν γι΄ αυτούς και την οικογένειά τους ένα απόθεμα αίματος, στην Τράπεζα Αίματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, το οποίο ανά πάσα στιγμή θα είναι την διάθεσή τους σε περίπτωση ανάγκης.
Με εκτίμηση
Για το Δ/Σ
Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Ελένη Μπερτσάτου Σπυριδούλα Μπούκα

Πληροφορίες:
Τηλ. 2103625168

Εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners»

Εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners»

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του συλλόγου,
η Διοίκηση του Α.Π.Σ. ΔΡΟΜΕΩΝ ΞΑΝΘΗΣ «Xanthi Runners» σας εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κ ΥΓΕΙΑ σε εσάς και τις οικογένειές σας και σας προσκαλεί να τιμήσετε με τη παρουσία σας την εορταστική εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα δεξιώσεων του Ξενοδοχείου Νέστος.
Θα ακολουθήσει ειδική τελετή βράβευσης των εθελοντών του 3ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners»

Εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners»

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του συλλόγου,
η Διοίκηση του Α.Π.Σ. ΔΡΟΜΕΩΝ ΞΑΝΘΗΣ «Xanthi Runners» σας εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κ ΥΓΕΙΑ σε εσάς και τις οικογένειές σας και σας προσκαλεί να τιμήσετε με τη παρουσία σας την εορταστική εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα δεξιώσεων του Ξενοδοχείου Νέστος.
Θα ακολουθήσει ειδική τελετή βράβευσης των εθελοντών του 3ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΔΥΑ: OFF TRAIL – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ - Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΔΥΑ

OFF TRAIL – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 22.5ΧΛΜ & 10,5ΧΛΜ
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) ανταποκρινόμενος στην αυξανόμενη διάθεση των Μελών του να συμμετάσχουν και σε Ορεινούς Αγώνες Δρόμου θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 συμμετέχοντας στον 1ο Off Trail Αγώνα Παρνασσού απόστασης 22,5χλμ και 10,5χλμ.
Διοργανωτές του Αγώνα. Η Milias Camp με την στήριξη του Δήμου
Δελφών και της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς.
Το πρόγραμμα της εκδρομής
Αναχώρηση από Αθήνα Κυριακή 9 Οκτωβρίου ώρα 06.00 πρωινή.
Σημείο αναχώρησης: Πλατεία Καραϊσκάκη, μπροστά στο ξενοδοχείο Στάνλευ, στάση Μετρό Μεταξουργείο.
Ώρα εκκίνησης του αγώνα 10.00πμ
Κόστος μεταφοράς και επιστροφής 12 ευρώ το άτομο
Κόστος συμμετοχής στον αγώνα 15 ευρώ. (θα γίνει ομαδική εγγραφή)
Πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα και την μεταφορά παρακαλούμε στα τηλέφωνα 210 3625168 κα Ελένη Μπερτσάτου και 2130366091 κα Σπυριδούλα Μπούκα.
Κατωτέρω παραθέτουμε την Προκήρυξη – ανακοίνωση των Διοργανωτών
Με εκτίμηση
Για το Δ/Σ του ΣΔΥΑ
Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Ελένη Μπερτσάτου Σπυριδούλα Μπούκα

Όνομα αγώνα: Off trail, Παρνασσός
Αγώνας ορεινού δρόμου, στις βορειοδυτικές πλαγιές και κορφές του Παρνασσού.
Ημ/νία: Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016
Μήκος βασικής διαδρομής: Περίπου 22,5 Km
Υψομετρική διαφορά: Περίπου 1600μ
Μήκος μικρής διαδρομής: 10,5 Km (Υψομετρ. 560μ)
Μήκος παιδικής διαδρομής: 1,5 Km (Υψομετρ. 120μ)
Διοργανωτές: Η MILIAS CAMPS, με τη στήριξη του Δήμου Δελφών και της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς.
Το Off trail, Παρνασσός είναι μία διαδρομή αρκετά “ορειβατική” που κινείται σε μεγάλο ποσοστό εκτός μονοπατιών και δρόμων. Πράγματι, για 6 χιλιόμετρα η διαδρομή είναι εκτός μονοπατιού (σε λιβάδια, δάση και δασωμένες ρεματιές), για 4,5 χιλιόμετρα σε μονοπάτι και για τα υπόλοιπα χιλιόμετρα σε δασικούς χωματόδρομους χωρίς να διασταυρώνεται ούτε να συναντάει καθόλου άσφαλτο. Εξ ου και το όνομά της, off trail.
Ο δρόμος αυτός γίνεται για πρώτη φορά ενώ ο Δυτικός Παρνασσός στον οποίο κινείται, περιλαμβάνει κάποια από τα πιο παρθένα τμήματα του Παρνασσού στα οποία δεν υπάρχουν μονοπάτια, με κορφές και δάση χωρίς ίχνη ανθρώπινης παρέμβασης. Χωρίς υπερβολή, το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής κινείται στη σκιά, κάτω από ελατοδάση, πλατάνια και πουρνάρια και περνάει από δύο πηγές. Η διαδρομή ξεκινάει από χαμηλά (360μ υψόμετρο), καταλήγει σε κορφή 1406 μ, περνάει από μεγάλη σπηλιά και ολοκληρώνεται στο σημείο της αφετηρίας κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο. Απαιτεί εμπειρία από τρέξιμο και περπάτημα στο βουνό και προσοχή.
Παράλληλα με την μεγάλη διαδρομή, θα πραγματοποιηθεί και μικρότερη 10 χιλιομέτρων αλλά και μία παιδική. Ειδικά για τα παιδιά, θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μπάνιο στη πισίνα του MILIAS CAMPS VILLAGE και διάφορα παιχνίδια και σπορ.
Η μεγάλη διαδρομή (22,5 Km)
MILIAS CAMPS - Μοναστήρι Παντάνασσας - κορφή Άη Λιάς - Πουρναρόβρυση-Μπαρουτοσπηλιά – Μαριολάτα - MILIAS CAMPS
Μήκος διαδρομής: Περίπου 22,5 χλμ
Υψομετρική διαφορά: Περίπου 1600μ

Πιο αναλυτικά:
Η βασική διαδρομή, ξεκινάει από τις εγκαταστάσεις του MILIAS CAMPS VILLAGE (http://www.miliascamps.gr/index.php/el/mnumiliascampvllage-gr), ανεβαίνει ακολουθώντας μονοπάτια, δασικούς αλλά και παρθένο πεδίο μέσα στο δάσος εκτός μονοπατιού για να καταλήξει στη κορφή Άη Λιάς (1406μ). Από εκεί, η διαδρομή ακολουθεί την κόψη και κατεβαίνει μέσα από όμορφο πυκνό δάσος μέχρι να συναντήσει και πάλι δασικό δρόμο. Ο δρόμος οδηγεί σε πηγή από όπου η διαδρομή αφήνει το δρόμο και εκτός μονοπατιού πάλι κινείται ανάμεσα στα έλατα σε πεδίο δύσκολο που περιλαμβάνει και πέρασμα από ξερή κοίτη με βράχια. Στη συνέχεια η ρεματιά στενεύει και οδηγεί σε μια μεγάλη εντυπωσιακή σπηλιά, την Μπαρουτοσπηλιά. Η σπηλιά αυτή είναι διαμπερής, οι συμμετέχοντες μπαίνουν στην σπηλιά από τη μία είσοδο και βγαίνουν από την άλλη για να συνεχίσουν κατεβαίνοντας μία απότομη σάρα και να μπουν σε καλογραμμένο πλέον μονοπάτι που κατηφορίζει μέχρι το χωριό Μαριολάτα. Από εκεί, λίγα χιλιόμετρα ελαφρά ανηφορικός χωματόδρομος μας οδηγεί πάνω από το σημείο της αφετηρίας. Τερματισμός από μονοπάτι και λιβάδι.
Η μικρή διαδρομή (10,5 Km)
MILIAS CAMPS-μοναστήρι Παντάνασσας-Μαριολάτα-MILIAS CAMPS
Μήκος μικρής διαδρομής: Περίπου 10,5 Km
Υψομετρική διαφορά μικρής διαδρομής: Περίπου 560μ
Η παιδική διαδρομή (1,5 Km)
Μήκος παιδικής διαδρομής: Περίπου 1,5 Km
Υψομετρική διαφορά παιδικής διαδρομής: 120μ
Οι τερματίσαντες θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια ενώ πλούσια δώρα θα κληρωθούν ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες, προσφορά των χορηγών του αγώνα, της εταιρίας “ACTIVEPOINT”, του μεταλλευτικού πάρκου, “VAGONETTO” και της “MILIAS CAMPS”.
Τα βραβεία που θα δοθούν στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας, θα είναι φτιαγμένα από όμορφες κόκκινες πέτρες βωξίτη Παρνασσού, προσφορά του VAGONETTO.
Διοργανωτές του αγώνα είναι η MILIAS CAMPS, με τη στήριξη του Δήμου Δελφών και της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς. Τον αγώνα θα στελεχώσουν μαθητές Λυκείου και ΙΒ των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, μέλη του τοπικού συλλόγου ΕΑΣ Λιλαίας (Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λιλαίας) καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Αναζήτηση

Εγγραφή Newsletter

Σύνδεση Facebook

fb-1-un

Αθλητισμός για Όλους

1-3-5-1-eoslmay-a

Μέλος της Παγκόσμιας & Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας F.I.S.p.T. & U.E.S.p.T.

FISpT logo

uespt-union-europeen-sports-pour-tous

Καλεντάρι Αγώνων

Αθλητισμός για Όλους

Συνεργαζόμενοι Φορείς

Σύλλογοι Μέλη

athinaioi dromeis 99 AP LAMIA 1

EOSLMA-Y 250X100-eng 001